Dostupni linkovi

Turski premijer i privrednici naredne sedmice u Beogradu


Premijer Turske Ahmet Davutoglu, zajedno sa državno-privrednom delegacijom, boraviće naredne sedmice u Beogradu gdje će razgovarati sa zvaničnicima Srbije i učestvovati na poslovnom Forumu Turske i Srbije.

U dvodnevnu posjetu Srbiji Davutoglu dolazi 28. decembra. Očekuje se da će glavne teme razgovora biti ekonomska saradnja a pored Beograda trebalo bi da posjeti Novi Pazar i Sjenicu.

Kako je najavljeno iz Privredne komore Srbije, u privrednoj delegaciji Turske biće Omer Džihan Vardan, predsjednik Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom i predstavnici najvećih turskih kompanija.

Biće zastupljeni svi privredni sektori, posebno sektori građevine i građevinskog materijala, energetike, tekstila, namještaja i djelova za nameštaj, rudarstva, šumarstva, auto industrije i djelova za autoindustriju, navela je PKS.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je početkom decembra da će sa turskim premijerom doći biznismeni koji su zainteresovani za privatizaciju, banje, izgradnju turističkih kapaciteta i za investicije u domaće kompanije.

Ovo je prva poseta turskog premijera od ljeta 2010. kada je na toj funkciji bio sadašnji predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

XS
SM
MD
LG