Dostupni linkovi

Podgorica: Prekršajni postupak protiv jednog od čelinika DF


Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je, 22. decembra, Sudu za prekršaje u Podgorici zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, protiv Milutina Đukanovića jer kao rukovodilac mirnog okupljanja 24. oktobra u Podgorici u organizaciji opzicionog Demokratskog fronta nije prekinuo okupljanje, kada je nastupila opasnost za bezbjednost učesnika i imovinu, a što je bio dužan prema Zakonu o javnim okupljanjima, saopštilo je Tužilaštvo.

“Zahtjevom je predstavljeno da je okrivljeni Milutin Đukanović, 24.oktobra, oko 22 sata, u Podgorici, u Bulevaru Sveti Petar Cetinjski, kao rukovodilac javnog okupljanja koje se, u organizaciji političkog saveza, održavalo ispred Skupštine Crne Gore, nije prekinuo javno okupljanje nakon što je učesnik tog skupa, Slaven Radunović preko razglasa saopštio: “Deset minuta još i mi više nikakvu odgovornost ne preuzimamo!”", naglasili su u Tužilaštvu.

Potom su, kako se dodaje, pojedini učesnici okupljanja navukli kape na glavu i zaštitne maske skandirajući: “Nema više čekanja!”, i nekontrolisano prišli zaštitnoj ogradi koja je razdvajala učesnike okupljanja od službenika policije koji su obezbjeđivali skup.

"Zatim su ogradu srušili i prema policajcima i zgradi Skupštine Crne Gore bacali Molotovljeve koktele, kamenice i druge predmete i tako stvorili stvarnu opasnost za bezbjednost učesnika mirnog okupljanja i imovinu-zgraduSkupštine Crne Gore”, navodi se u saopštenju Osnovnog državnog Tužilaštva u Podgorici.

Opozicioni Demokratski front koji se protivi članstvu Crne Gore u Nato, od kraja septembra organizuje povremne proteste u Podgorici, a 24. oktobra sukobi su eskalirali u nasilne.

XS
SM
MD
LG