Dostupni linkovi

Vučić: Izvještaj Savjeta o medijima Bogom dan


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas će za vikend pročitati izvještaj Saveta za borbu protiv korupcije o uticaju institucija javnog sektora na medije kroz oglašavanje i marketing, ali da je presrećan što je najmanje novca potrošeno prošle godine.

"Srećan sam što je najmanje para potrošeno 2014. godine. Siguran sam da je 2015. još manje, ali oduševljen sam tim papirom i posebno ću da se pozabavim za vikend da sve to pročitam", rekao je Vučić novinarima u Beogradu upitan da prokomentariše izveštaj Savjeta da su 124 državne institucije i preduzeća od 2011. do 2014. godine potrošile 60,9 miliona eura za usluge oglašavanja i marketinga.

Savjet je u izvještaju naveo da je najviše sredstava potrošeno u 2012. godini, a najmanje u 2014. godini, kao i da Vlada nije dostavila tražene podatke, kao ni Telekom i Srbijagas.

Za navode iz Izveštaja da je Turistička organizacija Srbije (TOS) za oglašavanje potrošila izmedju 88 i 103 miliona dinara, Vučić je rekao da ne treba baš kritikovati TOS, ali da je za njega "skandalozno" kada je video da je intervju predsjednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića "Nedeljniku" plaćen "narodnim i državnim parama".

Prema navodima Saveta, za intervju je plaćeno 400.000 dinara.

Upitan zašto Vlada s obzirom da je osnivač Savjeta nije dostavila sve potrebne informacije za 2012, 2013. i 2014. godinu, kao i javna preduzeća Srbijagas i Telekom, Vučić je rekao da je na vlasti od kraja avgusta 2012. godine.

"Niko me nije pitao za to, znate, premijer se time ne bavi, ali nemam nikakav problem i sa oduševljenjem ću to danas na vladi da ih zamolim, jer sada sam video da Pajtić plaća intervju Nedeljniku. I uvek je dobro kada to vidim. To je za mene Bogom dan papir. Nisu mogli sa lepšim papirom da izađu", rekao je Vučić.

Što se tiče Telekoma i Srbijagasa, Vučić je kazao da ne vidi da je to odgovornost države, ali da će se raditi po tom pitanju.

On je naveo da je za njega izvještaj Savjeta "bogom dani papir" jer je video kako se novac građana trošio na razne gluposti.

Premijer je zapitao novinare da li su bilo gdje našli da je on bilo kome platio neki svoj intervju, osim emisije televizije N1 o medijima, u kojoj su, kako je primijetio, o njemu rečene "najgrdnije stvari".

"To sam platio 800.000 dinara, a da nisam baš ni znao da se to plaća".

XS
SM
MD
LG