Dostupni linkovi

Međunarodne organizacije traže da posete Marovića


Međunarodne nevladine organizacije tražile su da im Veće višeg suda u Podgorici odobri posetu visokom funkcioneru Demokratske partije socijalista Svetozaru Maroviću, koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u nizu malverzacija kojima je opština Budva oštećena za više miliona evra, objavila je podgorička Pobjeda.

Reč je o nevladinim organizacijama iz Finske, Švedske i Norveške, koje se bave ljudskim pravima, a u dopisu su navele da žele da se upoznaju sa slučajem i uslovima u kojima Marović boravi.

On se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj u slučajevima TQ Plaza, Jaz i Prijevor, koji je nedavno Specijalno tužilaštvo spojilo sve u jedan predmet, a okrivljeni u ovim slučajevima su, kako se sumnja, oštetili budžet opštine Budva za 11.400.000 evra.

Okrivljeni, njih 23 terete se da su poslednjih nekoliko godina delovali kao kriminalna organizacija u kojoj je svako imao ulogu koju je „odrađivao" sa funkcije opštinskog funkcionera, radnika ili direktora privatne firme zbog svojih interesa, a na štetu državnog budžeta.

Na čelu kriminalne grupe, sudeći prema istražnim radnjama i iskazima svedoka saradnika, bio je visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović.

Marović je od 17. decembra u pritvoru u zatvoru Spuž, a zbog istog dela u zatvoru su i Marovićev sin Miloš i rođeni brat Dragan.

XS
SM
MD
LG