Dostupni linkovi

Lider PPK: Turska prekinula sve kontakte s Kurdima


Lider kurdskih pobunjenika u Turskoj Džamil Bajik izjavio je danas da su svi komunikacioni kanali između Turske i pobunjenika iz Radničke partije Kurdistana prekinuti i dodao da "više ne vidi nijedan razlog za okončanje oružane borbe" izmedju Kurda i Turaka.

"Sve komunikacione veze s turskom državom su prekinute. Nemamo nikakav kontakt. Vratili smo se na ratno stanje", rekao je Bajik u intervjuu za internet izdanje pariskiog lista Mond.

Bajik je ocenio da Turska kao država više "ne želi pregovore ili pronalazak rešenja, već želi istrebljenje kurdskog pokreta" i dodao da od sada PKK vodi "egzistencialnu borbu".

Turska je poslednjih dana pokrenula veliku operaciju protiv kurdskih pobunjenika na jugoistoku Turske. U tim operacijama je, prema izvorima turskih snaga bezbednosti, poginulo više od 100 ljudi.

"Planiramo da uskoro formiramo revolucionarni pokret otpora s drugim organizacijama unutar i van Turske, koji će se zajedno s nama boriti protiv režima", rekao je Bajik ne navodeći druge detalje.

XS
SM
MD
LG