Dostupni linkovi

Stefanović: Bez posla u MUP-u ostaje do 1.400 zaposlenih


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da će izmedju 1.300 i 1.400 zaposlenih u MUP-u, uglavnom administrativnih radnika, ostati bez posla, alli je i naveo da u 2016. godini neće biti novih racionalizacija u tom ministarstvu.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, ministar je kazao da se u javnosti pojavljuju "višestruko" veće cifre planiranih otkaza u MUP-u nego što je to predvidjeno odlukom Vlade Srbije o racionalizaciji poslovanja tog resora.

"Naša obaveza je da sprovedemo odluku o racionalizaciji. Imena ljudi koji će ostati bez posla su stigla iz različitih policijskih uprava, ali najčešće se radi o zaposlenima u administraciji koji će snositi najveći teret racionalizacije", kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, alternativa je bila da se smanji broj zaposlenih u MUP-u ili da vlada poveća poreze.

"Ne pada nam na pamet da povećavamo poreze. Oko 1.300-1.400 radnika MUP-a neće imati priliku da nastave da rade i to je to, neće biti novih racionalizacija u 2016. godini, nekih novih krugova otpuštanja", rekao je ministar, dodajući da je predvidjen socijalni program za radnike koji će dobiti otkaze.

XS
SM
MD
LG