Dostupni linkovi

Tadić i Jovanović sa Kirbijem o djelovanju opozicije u Srbiji


Predsjednici Socijaldemokratske stranke (SDS) i Liberalno demokratske partije (LDP) Boris Tadić i Čedomir Jovanović razgovarali su danas sa ambasadorom SAD u Beogradu Majklom Kirbijem o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i projektu udruživanja opozicije.

Kako je saopštila SDS, Tadić i Jovanović su tokom razgovora u Beogradu izrazili zabrinutost zbog "urušavanja demokratskih vrijednosti, posebno u oblasti slobode medija i izražavanja".

Lideri dvije partije su ukazali i na "male efekte" borbe protiv korupcije, "i posebno na činjenicu da vlast u sprezi sa prorežimskim medijima pokušava da borbu protiv korupcije zamijeni kriminalizacijom opozicije".

"Posebno su značajni slobodni mediji jer upravljanje zemljom medijskim obmanama ima dalekosežne posljedice ne samo u oblasti slobode medija, već ukupnog političkog i ekonomskog stanja", ocijenio je Tadić.

Govoreći o stanju u opoziciji, Tadić i Jovanović su naveli da "ogromna asimetrija" izmđu vlasti i opozicije "ključno doprinosi političkoj nestabilnosti u Srbiji".

U saopštenju se dodaje da je lider SDS-a pozvao na ujedinjenje "sve opozicione snage koje dijele istu vrijednosnu i političku orijentaciju", ocijenivši da od "snage opozicione opcije" zavisi politička stabilnost Srbije i opstanak demokratije.

XS
SM
MD
LG