Dostupni linkovi

Vučić: Gašić je već smijenjen, samo ne formalno


Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je ministar odbrane Bratislav Gašić već smijenjen, a da će to i formalno biti učinjeno kad nađe najbolju zamjenu za njega.

Vučić je novinarima u Novom Sadu ponovio da želi da nađe najbolje rješenje za Srbiju, a ne da podilazi bilo kome i dodao da će to biti učinjeno veoma brzo.

"To se ne mjeri vremenom, nego kvalitetom rješenja i time da li možete da pronađete ljude. Nisu ljudi klikeri, ne igram se klikerima, i ne igram se time da vama podilazim, niti bilo kome drugom, nego Srbiji i njenom narodu i da nađem najbolje rešenje za Srbiju", rekao je Vučić.

Poslije uvreda koje je Gašić iznioo na račun novinarke B92, premijer Srbije je rekao da on ne može da ostane na toj funkciji.

Vučić je rekao da je bio iznenađen i šokiran kada je čuo šta se dogodilo i da to "ne može i ne smije nikome da se dogodi", izvinivši se novinarki B92 i svim ženama u ime Vlade Srbije.

Vučić je 7. decembra rekao da će “u narednim danima vidjeti kako će smena biti tehnički izvedena i naveo da ta izjava jedini razlog za smjenu Gašića, ali da je to krupna stvar".

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić rekao je da: "Voli novinarke koje lako kleknu" dok je davao izjavu za medije u Trsteniku.

XS
SM
MD
LG