Dostupni linkovi

Most i Domoljubna koalicija za danas najavili dogovor o mandataru


Domoljubna koalicija i Most nezavisnih lista predsjednici Republike hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović u utorak navečer došli su sa dokazom o 78 potpisa potpore izabranih saborskih zastupnika, a do danas poslijepodne najavljuju da će postići dogovor o nestranačkom mandataru.

Potvrdili su to čelni čovjek Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko i čelnik Mosta Božo Petrov na Pantovčaku, nakon konzultacija s hrvatskom predsjednicom.

"Dokazali smo predsjednici da raspolažemo saborskom većinom i pokazali 78 potpisa - 63 Domoljubne koalicije i 15 Mosta", rekao je Karamarko novinarima nakon razgovora s Grabar-Kitarović koji je trajao 20-ak minuta.

Potpise potpore uz Domoljubnu koaliciju dala su i dva zastupnika stranke Milana Bandića te zastupnica albanske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj te bivši SDSS-ovac Mirko Rašković.

Karamarko je dodao kako postoje najave da će još neki od izabranih saborskih zastupnika dati potporu njihovoj saborskoj većini.

Mandatar će se znati danas poslijepodne, rekao je. "Nastojat ćemo da to bude nestranačka stručna osoba, kakva će biti i cijela vlada – reformska i stručna".

Na pitanje novinara potvrdio je da vjerojatno neće biti mandatar, ali da to ne znači da neće biti u Vladi.

XS
SM
MD
LG