Dostupni linkovi

Večeras nove konzulatcije kod Grabar Kitarović


U 18 sati nastavlja se četvrti krug konzultacija kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za imenovanje mandatara za sastavljanje nove hrvatske vlade, javlja dopisnik RSE.

Mediji saznaju da su pozvani samo predsjednik Mosta Božo Petrov i predsjednik HDZ-a i lider desne Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko.

Pred odlazak na Pantovčak, oko 17.30 sati Petrov je novinarima kazao kako će od predsjednice Grabar Kitarović, kojoj nosi 15 Mostovih potpisa na uvid, zatražiti dodatna 24 sata da se pokušaju dogovoriti s Domoljubnom koalicijom.

Novinarima je potvrdio da Karamarko ne može biti premijer, ali da je Domoljubna koalicija u dopisu poslanom jučer pristala na nestranačkog premijera i na reformsku Vladu.

Petrov je oko 13 sati novinare izvijestio da je Most prekinuo svake razgovore sa SDP-om i koalicijom lijevog centra Hrvatska raste,optužujući SDP da vrbuje zastupnike Mosta. Predsjednik SDP-a i koalicije Hrvatska raste Zoran Milanović odbio je ove optužbe i i kazao kako je to “HDZ-ova policijsko-obavještajna operacija“ i pozvao predsjednicu Grabar Kitarović da raspiše izbore.

XS
SM
MD
LG