Dostupni linkovi

Par priveden zbog "bombe" u avionu "Er Fransa"


Francuska policija privela je muškarca i ženu, putnike leta "Er Fransa" koji je vanredno sleteo u Keniji nakon što je u avionu pronađena lažna bomba. Par je privela pogranična policija po njihovom povratku u Francusku, dan nakon što je avion na letu iz Mauricijusa za Pariz morao vanredno da sleti na aerodrom u Mombasi zbog otkrića sumnjivog predmeta, prenela je agencija AFP.

Jedan od putnika prijavio je posadi da se u toaletu aviona "boing 777", u kojem se nalazilo 459 putnika i 14 članova posade, nalazi jedan sumnjivi predmet.

Avion je sleteo u Mombasu, gde su putnici hitno evakuisani, nakon čega su pozvani stručnjaci za otkrivanje eksplozivnih naprava i pripadnici mornarice da pregledaju avion.

Sumnjivi predmet je bio napravljen od kartona, papira i kuhinjskog tajmera, a policija je zaključila da ne predstavlja nikakvu opasnost, izjavio je izvršni direktor "Er Fransa" Frederik Geži.

On je naveo da je zaključeno da je napravu u toalet stavio neko od putnika i da se radi o "neukusnoj šali".

U Francuskoj su posle terorističkih napada u Parizu 13. novembra uvedene vanredne mere opreza, a aviokompanije strepe od mogućih napada nakon što je Islamska država saopštila da je u oktobru iznad Egipta oborila ruski putnički avion.

XS
SM
MD
LG