Dostupni linkovi

Podgorica: Protest DF-a bez incidenata


Na platou isperd Skupštine Crne Gore, u nedelju uveče je održan protest Demokratskog fronta, na kojem se, prema procjeni policije, okupilo više stotina građana. Protest koji su obezbjeđivale policijske snage je protekao bez incidenata.

Sa skupa su ponovljeni zahtjevi za formiranjem prelazne vlade i odrzavanje fer izbora što je osnovni zahtjev još od prvih protesta koji su počeli 27.septembra.

Demonstranti su nosili srpske i crnogorske zastave i transparentne. Na jednom je pisalo "Ulica je naša nada, da prelazna bude Vlada", skandirali „Milo Lopove“, bačeno je i više petardi.

Ispred bine, kod spomenika Kralja Nikole, bila su postavljena slova koja oblikuju riječ "Sloboda" i nekoliko šatora.

Predrag Bulatović je pojasnio da su postavljeni šatori najava da će opet kampovati ispred Skupštine ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi.

"To je poruka da ako se ne ispune zahtjevi ponovo ćemo postaviti šatore i cjelodnevno protestovati. Dali smo šansu opoziciji da se uvjeri da nema ništa od dijaloga s Krivokapićem. Nema više gubljenja vremena ako ne bude prelazne vlade. Očekujemo ostatak opozicije s nama i pod šatorima ako treba", rekao je Bulatović.

I Branka Bošnjak je pozvala ostatak opozicije da se priključi na uličnim protestima. Slaven Radunović je podsjetio da je opozicija 25 put na istom mjestu od 27. septembra kada su protesti poceli.

Novi protest zakazan je za srijedu za kada je najavljena i protestna šetnja do zgrade RTCG.

XS
SM
MD
LG