Dostupni linkovi

Đukanović: Hapšenje Marovića potvrda da nema selektivne pravde


Dešavanja kroz pravosudni slučaj u vezi sa Svetozarom Marovićem potvrda su da država Crna Gora funkcioniše, rekao je premijer i lider Demokratske partije socijalista (DPS), Milo Đukanović, i poručio da se ne plaši da bi on tokom istrage mogao biti pomenut u negativnom kontekstu.

"Ovo što se sada događa, kroz pravosudni slučaj vezan za Marovića, potvrđuje da država Crna Gora funkcioniše, da njene institucije obavljaju posao onako kako je predviđeno Ustavom i zakonom, da organi kojima je to u opisu posla pokazuju sumnju u odnosu na određeni broj poslova u kojima oni smatraju da je učestvovao Marović“, kazao je Đukanović novinarima u Privrednoj komori.

Kako je dodao, pokazuje se da je bez osnova bila sumnjičavost jednog broja lidera partija konkurentskih DPS-u da u Crnoj Gori funkcioniše neka selektivna pravda.

„Nema selektivne pravde, svi smo pojedinačno dostupni ustavnom i pravosudnom sistemu države i svi smo u obavezi da se po istim pravilima suočimo sa tom okolnošću i pokušamo argumentima da dokažemo da su te sumnje bez osnova“, poručio je Đukanović.

Odgovarajući na pitanja da li se plaši da bi ista sudbina mogla zadesiti i njega, zbog spekulacija da bi Marović mogao progovoriti o sumnjivim poslovima Đukanovića i njegove porodice, odnosno da li strahuje da ga Marović tokom istrage pomene u negativnom kontekstu, što bi moglo da isprovocira na taj način novu istragu, Đukanović je rekao – „a zašto bih se plašio“.

„Rekao sam da su to gluposti, samo sam pokušao da to kažem na fin način, ali sad moram da ekspliciram. Dakle, pozvao sam da svi budemo u elementarnoj mjeri ljudski, dostojanstveni i profesionalni, a ne da spekulišemo“, kazao je Đukanović.

Đukanović je rekao da želi sve najbolje Maroviću, u dokazivanju nevinosti, u nuđenju argumenata koji će negirati ono što je sada sadržano u prijavi koja je osnov za vođenje istrage koja će, kako očekuje, sjutra vjerovatno biti pretočena u optužnicu.

Na pitanje da li će premijersku funkciju obavljati i u ovo doba 2016. godine, Đukanović je rekao „mnogo dalje od toga“.

XS
SM
MD
LG