Dostupni linkovi

Mihajlović : Naredne nedjelje počinju radovi na pruzi ka Budimpešti


Potpredsjednica vlade i ministarica građevinarstva Srbije, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će naredne sedmice u blizini Novog Sada početi radovi na modernizaciji pruge Beograd - Budimpešta.

Najverovatnije će biti osnovano i posebno preduzeće za realizaciju tog važnog projekta, rekla je Mihajlović.

Dužina pruge između Beograda i Budimpešte je oko 350 kilometara, od čega je 184 km na teritoriji Srbije i 166 km na teritoriji Mađarske.

Mihajlović je rekla novinarima u PKS da je taj projekat, koji će biti realizovan zajedno sa Kinezima, vrijedan više od milijardu eura i da bi trebalo da se osnuje posebno preduzeće, ali da još nije donijeta nikakva zvanična odluka o tome.

"Mi smo puno razgovarali o tome i prvo smo razmišljali da postoji samo jedan poseban sektor unutar Ministarstva, pa se smatralo da to možda nije dovoljno, zatim da napravmo u okviru željeznice dio koji će se samo baviti tim velikim projektom", kazala je Mihajlović.

Ona je rekla da svakako u tom ministarstvu hoće da se zajedno sa kineskim partnerima osnuje posebno dioničarsko preduzeće u željeznici.

"Pola oni, pola mi i da krenemo kako bi se samo jedan tim bavio projektom modernizacije pruge Beograd - Budimpešta", kazala je Mihajlović.

Kako je rekla, taj projekat će biti predstavljen naredne nedelje u blizini Novog Sada kada će započeti radovi.

XS
SM
MD
LG