Dostupni linkovi

Karamarko: Do utorka će se znati mandatar hrvatske vlade


Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je danas uvjerenje da će se do utorka znati novi mandatar, dok je najavljeni dolazak izaslanstva SDP-a na sastanak s Mostom i HDZ-om ocijenio kao pokušaj razbijanja dualnog odnosa HDZ-a s Mostom, kupovanjem vremena i pokušajem izazivanja novih izbora.

"Da, verujem da će se do utorka znati mandatar. Imamo tri do četiri dana konkretnih pregovora pred sobom. Kako su kolege iz Mosta predvidjeli, a mi prihvatili njihov prijedlog, to bi moglo biti vrlo konkretno već danas ili sjutra", rekao je Karamarko novinarima ispred centrale HDZ-a, upitan vjeruje li da će se do utorka znati mandatar.

Odazivanje SDP-a sastanku smatra njihovom željom da ostanu na vlasti, kao instinkt njihova samoodržanja. "Nakon četiri godine katastrofalnog vođenja države oni i dalje žele biti u vlasti. To je ono što je nepošteno", poručio je.

Dolazak SDP-a na sastanak Karamarko smatra i pokušajem razbijanja dualnog odnosa HDZ-a s Mostom, kupovanjem vremena i pokušajem izazivanja novih izbora.

Smatra i da je HDZ bliži Mostovim željama za reformama jer, kako je rekao, uvjek kada je Most dolazio sa svojim prijedlozima o reformi, vrata u HDZ-u su im uvjek bila otvorena. Naglasio je da su pritom uvjek "kucali na otvorena vrata", jer ih je HDZ uvjek dočekivao s pripremljenim programima za reforme.

Najavio je i da će HDZ-ov tim u pregovorima najverojatnije voditi akademik Željko Reiner.

Inače, u centrali Mosta nezavisnih lista, trećoj po značaju stranci u Hrvatskoj poslije novembarskih parlamentarnih izbora, dana u podne je počeo sastanak predstavnika te stranke i HDZ-ove koalicije, a svoj dolazak je potvrdila i SDP-ova koalicija. Na tom bi sastanku trebalo da budu definisane ključne reforme koje bi trebalo provesti tokom predstojeće četiri godine.

Za 19 sati najavljen je i sastanak na kojemu se očekuje definisanje mandatara i druge pozicije, uključujući Sabor.

XS
SM
MD
LG