Dostupni linkovi

Porošenko: Kijev spreman da plati cenu Putinove odluke


Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izrazio je danas žaljenje zbog odluke Rusije da ukine Ukrajini trgovinske povlastice u znak, kako navodi agencija Rojters, odmazde Moskve za sporazum o sobodnoj trgovini između Kijeva i EU.

Porošenko je rekao da je "spreman da plati cenu", kao i da će sporazum sa zapadnim blokom u potpunosti stupiti na snagu od 1. januara.

"Ukrajina je svesna ovih ograničenja i očekuje da će ona naneti štetu ukrajinskoj ekonomiji", izjavio je Porošenko u Briselu posle najave Moskve da će od 1. januara suspendovati svoj sporazum o slobodnoj trgovini sa Kijevom.

"Ali, mi smo spremni da platimo ovu cenu za našu slobodu i naš evropski izbor", izjavio je Porošenko po dolasku u Brisel na sastanak sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom i predsednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom.

Ranije danas, predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se od 1. januara 2016. godine suspenduje sporazum o zoni slobodne trgovine sa Ukrajinom, saopšteno je iz Kremlja.

XS
SM
MD
LG