Dostupni linkovi

Blater: Istraga protiv mene podseća na inkviziciju


Suspendovani predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater rekao je danas da ga istraga koja se vodi protiv njega podseća na "inkviziciju", prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

On je u pismu upućeno ;209 članica Fife ponovi da je nevin i dodao da ;proces pred Etičkom komisijom te organizacije, koji je zahteva maksimalnu kaznu i jača osudu javnosti, pun predrasuda.

Fifa je protiv 79-godišnjeg Blatera, kao i predsednika Evropske fudbalke unije (Uefa) pokrenula istragu zbog uplate od oko dva miliona evra 2011. godine na račun prvog čoveka Uefe.

Blater je naveo da je svoj posao obavljao lojalno i dobronamerno, kao i da je uplata Platiniju obavljena na osnovu usmenog dogovra.

Prvi čovek Fife je u pismu rekao da je njegov stav zasnovan na "veri u pravdu" i izrazio nadu da će predstojeća godina biti bolja za tu organizaciju.

Dugogodišnji predsednik Fife, Sep ;Blater ;je u ;oktobru ;suspendovan na 90 dana zbog optužbi za korupciju, odnosno zbog uplate Platiniju.

Blater i Platini će se ove nedelje naći na saslušanju povodom ovog dogadjaja, a obojica se suočavaju sa doživotnim suspenzijama.

XS
SM
MD
LG