Dostupni linkovi

Rusija: Navodi Vašingtona o izolaciji Rusije smešni


Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da su izjave iz Vašingtona o "izolaciji" Rusije smešne budući da američki državni sekretar dolazi u Moskvu drugi put ove godine na zahtev iz SAD.

"Prilično smo izenađeni izjavama iz Vašingtona, uključujući i zvanične predstavnike Bele kuće, u kontekstu predstojećeg dolaska u Moskvu državnog sekretara SAD Kerija", navodi se u saopštenju koje je prenela agencija TASS.

Imajući u vidu da Keri drugi put dolazi u Rusiju za sedam meseci, "takav propagandni pristup je prosto smešan", navodi se u saopštenju i dodaje da je "kao i u maju, poseta organizovana na hitan zahtev američke strane".

Ministarstvo navodi da je Rusija "otvorena za konstruktivno partnerstvo, koje je moguće jedino na načelima jednakosti i uzajamnog poštovanja".

"Vašington može da se pretvara da su sankcije protiv nas 'efikasne' koliko god to želi", navodi se u saopštenju.

Rusko ministarstvo je navelo da se Moskva vodi svojim interesima, koji obuhvataju jačanje svoje, kao i medjunarodne bezbednosti.

To se "u potpunosti odnosi na temu Sirije, u kojoj Vašington traži podršku za američke pristupe koji nisu uvek saglasni s medjunarodnim pravom", navodi se u saopštenju i dodaje da Moskva tokom sutrašnje Kerijeve posete očekuje "nephodna objašnjenja".

XS
SM
MD
LG