Dostupni linkovi

Podgorica: Počelo okupljanje učesnika Prajda


Montenegro, Podgorica, Gay pride 2015 13dec2015

Učesnici treće Povorke ponosa počeli su da se okupljaju u Podgorici. Mesto ulaska učesnika, i glavne gradske ulice, obezbeđuju jake policijske snage, javili su crnogorski mediji.

Na Montengro prajd je stigao i šef delegacije Evropske unije, Mitja Drobnič.

Nakon okupljanja na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, u blizini zgrade Pošte Crne Gore, planirano je Povorka krene od zgrade Skupštine, Bulevarom, nakon čega će skrenuti desno u Ulicu Stanka Dragojevića.

Učesnici povorke proći će pored Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija, zgrade Vlade i Crnogorskog narodnog pozorišta, nakon čega će skrenuti u Bokešku ulicu.

Šetnja će biti završena na Trgu Republike, između zgrade biblioteke “Radosav Ljumović” i buduće zgrade Opštine Podgorica.

Predsednik Upravnog odbora organizacije Kvir Montenegro, Danijel Kalezić ranije je rekao da se povorka organizuje kako bi bila skrenuta pažnja na brojne probleme sa kojima se LGBTIQ populacija suočava.

On je pozvao sve građane Podgorice i Crne Gore koji vjeruju da ljudska prava moraju biti jednaka za sve, da se pridruže Povorci.

XS
SM
MD
LG