Dostupni linkovi

Vlada Crne Gore: Nesporazumi o granici unutrašnje pitanje Kosova


Vlada Crne Gore je spremna da razmotri eventualnu grešku prilikom definisanja i ozvaničenja granice sa Kosovom poručeno je u saopštenju službe za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

Reakcija Vlade Crne Gore je uslijedila nakon što je kosovski premijer Isa Mustava saopštio da je Vlada Kosova zatražila pomoć SAD i EU oko demarkacione linije sa Crnom Gorom.

Kako su prenijeli crnogorski mediji pozivajući se na Tanjug, Vlada Kosova će stranim eksperima dati na uvid sva dokumenta kojima raspolaže Priština, uključujući i zamjerke opozicije da je dogovor sa Podgoricom načinjen na štetu Kosova.

Premijer Mustafa je rekao da će strani stručnjaci vidjeti da li su napravljene greške prilikom procesa demarkacije granice sa Crnom Gorom.

U saopštenju iz Vlade Crne Gore se kaže, da nesporazume u Prištini o Sporazumu o državnoj granici sa Crnom Gorom, Vlada Crne Gore smatra unutrašnjim pitanjem Kosova.

"Sporazumom su ozvaničene administrativne granice u skladu sa Ustavom SFRJ iz 1974. godine. Ako postoji sumnja da to nije urađeno tako i da je napravljena greška, Vlada Crne Gore je spremna da to razmotri jer ne želi bilo kakve nesporazume sa susjedima, vodeći pritom računa o državnim i nacionalnim interesima Crne Gore", kaže se u saopštenju iz crnogorske Vlade.

U saopštenju se navodi da je to siže poruke koju je predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović prenio predsjedniku Vlade Republike Kosovo Isi Mustafi i drugim kosovskim zvaničnicima.

XS
SM
MD
LG