Dostupni linkovi

Čović i Izetbegović u srijedu u Briselu


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i član predsjedništva Bakir Izetbegović učestvovaće na konferenciji posvećenoj 20 godina Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH pod nazivom "Evropska budućnost BiH - 20 godina nakon Dejtonsko-pariskog mirovnog sporazuma", koja će u srijedu, 9.decembra održati u Briselu.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da će Čović i Izetbegović na konferenciji, na kojoj će učestvovati na poziv hrvatskih poslanika u Evropskom parlamentu, održati uvodna izlaganja o dosadašnjim dostignućima u BiH i o evropskoj perspektivi BiH.

Oni će se sastati sa visokim predstavnicom EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednicom Evropske komisije Federikom Mogerini i evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, te sa predsjednikom Evropske narodne stranke (EPP) Džozefom Dolom.

U radu konferencije učestvovaće Dol, zvaničnici Evropskog parlamenta, Evropske komisije, visoki predstavnik za BiH Valentin Incko, šef delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Ji i drugi visoki zvaničnici.

XS
SM
MD
LG