Dostupni linkovi

Gašić: Sramota me, razumijem Vučića


Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić rekao je na konferenciji za novinare da razumije odluku premijera Aleksandra Vučića koji je rekao da on više ne može da ostane ministar poslije izjave kojom je uvrijedio novinarku B92.

Gašić je u nedjelju, prije davanja izjave novinarima u Trsteniku, rekao da "voli novinarke koje lako kleknu", što je naišlo na osudu javnosti i premijera, a ispred zgrade Vlade u Beogradu održan je protest novinara.

On je danas ponovio je izvinjenje za uvredu na račun novinarke televizije B92, istakao da je svjestan da u našem društvu ima mnogo slučajeva zlostavljanja žena i poručio da će njegova misija od sada biti da se protiv toga bori.

"U društvu imamo previše slučajeva u kojima se prema ženama ne ophodimo na fer način, previše slučajeva zlostavljanja žena. Veoma mi je žao što je moj gest i postupak doprinio tome na neki način i od danas će moja misija biti da se borim protiv te ružne priče", rekao je Gašić na konferenciji za medije.

Dodao je da razumije svog prijatelja i premijera Aleksandra Vučića i da nema nijednu riječ ljutnje uperenu protiv njega.

"U poptunosti mi je jasno šta stoji iza njegove odluke. Na kraju krajeva svi se mi u SNS borimo za moderniju, lepšu, pristojniju i bolju Srbiju. Ja sam potpredsednik SNS i volim SNS i Vučića i učiniću sve da svojim radom pomognem svojim prijateljima u SNS", rekao je Gašić.

Upitan da li će podnijeti ostavku Gašić nije želio da odgovori.

XS
SM
MD
LG