Dostupni linkovi

Parlament RS-a o smjeni Stevandića i imenovanju Sonje Karadžić-Jovičević


Osma redovna sjednica Narodne skupštine, na kojoj će se naći 30 tačaka dnevnog reda, među kojima i ponovljeni zahtjev Srpske demokratske stranke (SDS) za smjenu potpredsjednika entitetskog parlamenta Nenada Stevandića, zakazana je za danas u Banjoj Luci.

Kolegijum Skupštine je ranije uputio poziv poslaničkom klubu SDS-a i partijama, koje imaju poslanike iz reda hrvatskog naroda, da predlože kandidate za pozicije potpredsjednika Narodne skupštine, u skladu s rješenjima iz skupštinskog Poslovnika.

Predsjedništvo SDS-a je potom donijelo odluku da Sonja Karadžić -Jovičević bude kandidatkinja te stranke za potpredsjednicu entitetskog parlamenta iz reda najveće opozicione stranke.

Očekujemo da ona zauzme tu poziciju koja inače pripada SDS-u, kako je to predviđeno i Poslovnikom parlamenta.

Nenad Stevandić je napuštanjem SDS-a nelegalno na toj funkciji i očekujemo, a i dobili smo uvjeravanja da će na narednoj sjednici na tu funkciju doći kandidat SDS-a - kazao je ranije lider SDS-a Mladen Bosić.

Budući da izbor Sonje Karadžić-Jovičević zavisi i od glasova vladajuće većine, opozicija je ranije navela da ukoliko ona ne bude izabrana to će značiti da vlast ne želi da kćerka Radovana Karadžića bude u skupštinskom rukovodstvu.

XS
SM
MD
LG