Dostupni linkovi

Vučić: Napad u Goraždevcu je napad na sve Srbe na Kosovu


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je napad u Goraždevcu napad na celokupni srpski narod na Kosovu i najavio da će delegacija Vlade danas ili sutra posetiti Srbe u tom mestu.

"Ovo je bio napad na celokupan srpski narod na Kosovu i Metohiji, na kuću u kojoj živi sedmogodišnja devojčica. A da ne spominjem uništavanje spomenika. Od Prištine ne očekujem ništa ali je krajnje vreme da medjunarodna zajednica preduzme mere i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić novinarima nakon skupa sa predstavnicima nordijskih kompanija.

On je dodao da će uskoro i sam posetiti Srbe u Goraždevcu i na drugim delovima Kosova.

Premijer je dodao da je danas razgovarao sa više medjunarodnih zvaničnika, kao i da će pozvati predstavnike NATO i Euleksa povodom napada Goraždevcu.

"Ovo je loša, onespokojavajuća vest i nadam se, ali ne očekujem da će napadači biti otkriveni. Ipak, verujem da će u medjunarodnoj zajednici ozbiljno pristupiti ovom problemu", rekao je Vučić.

Jutros u 2.40 nepoznate osobe demolirale su spomenik žrtvama NATO bombardovanja u Goraždevcu, a pucano je i na kuću Saše Petrovića u čijem kupatilu je pronadjen jedan od pet ispaljenih metaka.

XS
SM
MD
LG