Dostupni linkovi

PAOR u protestnoj šetnji zbog pokušaja rehabilitacije Milana Nedića


Udruženje građana Panonska aktivistička organizacija (PAOR) najavila je da će u ponedeljak, 7. decembra, organizovati pešačenje od Pančeva do bivšeg koncentracionog logora Staro sajmište u Beogradu, u znak protesta zbog početka sudskog postupka za rehabilitaciju predsednika kvislinške vlade Milana Nedića.

PAOR je u saopštenju naveo da akciju organizuje zajedno sa Ženskom mirovnom grupom iz Pančeva, od spomen-obeležja Stara Svilara u Pančevu do Starog Sajmišta u Beogradu, u ukupnoj dužini od 30 kilometara.

"Smatramo da je važno da mladi znaju šta se zapravo dogadjalo u Drugom svetskom ratu na ovim prostorima i da treba da znaju pravu ulogu kvilsinga i fašiste Milana Nedića, odgovornog za najgore zločine. Rehablitacijom kvislinga, planirano i organizovano, prekraja se istorija a zločinci postaju žrtve", piše u saopštenju.

Ocenjuje se da bi Srbija kroz rehabilitovanje kvislinga i fašista iz Drugog svetskog rata poslala direktnu poruku domaćoj i medjunarodnoj javnosti o otvorenoj kolaboraciji sa fašizmom u njegovim starim i novim oblicima.

Navodi se da će akcija biti završena sutra u 11.30 ispred zgrade Višeg suda u Beogradu, u kojoj u ponedeljak treba da počne proces Nedićeve rehabilitacije.

XS
SM
MD
LG