Dostupni linkovi

IS preuzela odgovornost za ubistvo guvernera provincije Aden


Teroristička organizacije Islamska država (IS) preuzela je odgovornost za eksploziju u kojoj je poginuo guverner jemenske provincije Aden Džafar Mohamed Sad i šest njegovih telohranitelja, jalja Rojters.

U saopštenju postavljenom na apartu za govorne poruke, IS je saopštila da je detonirala automobil bombu dok je konvoj guverener Sad prolazio zapadnim distriktom Adenom.

Zvaničnici kažu da je Sad bio na putu ka svojoj kancelariji u konvoju kada se dogodila eksplozija.

Provladine snage uz podršku koalicije predvođene Saudijcima proterali su Hute, šiitske pobunjenike iz Adena početkom ove godine. Lokalni ogranak Al Kaide koristi haos u Jemenu kako bi osvojio teritoriju na jugu i istoku zemlje i beleži rastuće prisustvo u Adenu.

Guverner jemenske provincije Aden Džafar Mohamed Sad i šest njegovih telohranitelja poginuli su danas u oružanom napadu na njegov konvoj, rekli su stanovnici i bezbednosni izvori.

Zvaničnici kažu da je Sad bio na putu ka svojoj kancelariji u konvoju kada se dogodila eksplozija čiji uzrok se još uvek utvrđuje.

Dok AFP navodi da je eksplodirao automobil bomba neposredno u blizini guvernerovog konvoja, Rojters kaže da je reč o napadu granatama.

XS
SM
MD
LG