Dostupni linkovi

Nova hapšenja čelnika Fife u Švajcarskoj


Švajcarski zvaničnici sproveli su još jednu seriju pretresa i hapšenja rano jutros u okviru istrage o korupciji vezane za Međunarodnu fudbalsku federaciju (Fifa), a prema prvim informacijama uhapšeno je barem dvoje zvaničnika Fifa.

List Njujork tajms je najpre javio na svom vebsajtu, pozivajući se na policijske zvaničnike, da je bar nekoliko ljudi uhapšeno jutros u istom luksuznom hotelu gde su zvaničnici Fife uhapšeni u maju u jutarnjim upadima koji su potresli sportsku zajednicu.

Nešto kasnije, švajcarski pravosudni zvaničnici potvrdili su da su još dva čelnika Fife uhapšena na zahtev SAD i da se traži njihovo izručenje zbog sumnje o korupciji.

Vlasti u Švajcarskoj, gde je sedište Fife, kao i u SAD, istražuju sadašnje i bivše fudbalske zvaničnike zbog optužbi koje uključuju iznudu, pranje novca i proneveru.

Oni su navodno platili "visoko pozicioniranim ljudima" da im se prodaju prava za marketing i za prenos prvenstava u Latinskoj Americi i kvalifikacija za svetsko prvenstvo, sopštilo je danas švajcarsko Minsitarstvo pravde.

Izvršni odbor Fife održava sastanak u Cirihu na kome je trebalo da se razgovara o reformama.

XS
SM
MD
LG