Dostupni linkovi

Predsjedništvo BiH o ugovoru za modernizaciju puteva u FBiH


Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas će u Sarajevu razmatrati Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Ugovor o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke za modernizaciju puteva u Federaciji BiH.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazum između BiH i Vlade Bjelorusije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Osim toga, biće razmatran i Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Kine o ukidanju viza za nosioce diplomatskih pasoša, službenih pasoša i pasoša za javne poslove.

Pred članovima Predsjedništva BiH naći će se i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Azerbejdžana o saradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa.

Dnevnim redom sjednice također je predviđeno i davanje odobrenja za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i misije Organizacije za bezbjednost i saradnju u BiH.

XS
SM
MD
LG