Dostupni linkovi

Karamarko: Ponosan sam na svoju biografiju


Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je u subotu kako je ponosan na svoju biografiju kao čelnika obavještajnih službi i policajca, a na neizravne optužbe čelnika SDP-a Zorana Milanovića na njegov račun, odnosno da na SDSS-ovca Mirka Raškovića pritisak vrši "obavještajno podzemlje", uzvratio je kako je možda Milanović stvorio obavještajno podzemlje.

"Ponosan sam što sam bio ravnatelj SOA-e, što sam bio predstojnik UNS-a, što sam bio ministar unutarnjih poslova, šef zagrebačke policije. Mi smo stalno radili za svoju zemlju, za sigurnost svoje zemlje. SOA je institucija koja skrbi o sigurnosti ove države, a na taj način, vrijeđajući mene i potencirajući taj dio moje prošlosti, zapravo vrijeđa veliki broj djelatnika koji po zakonu rade svoj posao. Možda je gospodin Milanović stvorio obavještajno podzemlje, jer mi u ovom momentu ne znamo da li SOA broji teroriste koji prolaze kroz Hrvatsku ili čeprka po našim telefonima. Da li se zloupotrebljava policijski Uskok, čemu on služi, da li u političke svrhe vrši neke progone, čemu služi Porezna uprava koja je ispolitizirana do kraja, koja je represivno tijelo u ovoj državi. To je podzemlje", izjavio je Karamarko novinarima u središnjici HDZ-a.

"U ratu sam bio načelnik slavnim Alfama. Ne znam zna li on tko su Alfe i kako izgledaju specijalne postrojbe policije koje su dobile rat zajedno s Hrvatskom vojskom. Zna li on kako izgledaju slike tih momaka koji su dali živote za Hrvatsku. Ja ih sve znam, svaki dan ih imam u glavi i molim za njih. Gdje je tada bio gospodin Milanović, koji priča o mojoj radnoj biografiji. Neka prestane", poručio je Karamarko.

Upitan kakve indicije ima za svoje prozivke da obavještajne službe i policija danas, u službi vlasti, "čeprkaju" po telefonima, odgovorio je kako ima samo indicije, te da samo postavlja pitanje što je to obavještajno podzemlje.

XS
SM
MD
LG