Dostupni linkovi

Ambasador Palestine: Nismo obezbeđivali vize a novac


Ambasador Palestine u Srbiji ;Mohamed ;Nabhan negirao je danas da je koristeći svoje veze obezbeđivao migranima s Bliskog istoka vize za novčanu nadoknadu.

"Mi radimo u skladu sa zakonima Srbije i ne bismo učinili ništa protiv zakona ove zemlje", rekao je Nabhan na konferenciji za novinare u ambasadi.

List Blic pisao je ove nedelje da su srpske bezbednosne službe otkrile su da je palestinski ambasador Mohamed Nabhan koristeći svoje veze u vrhu vlasti u Beogradu migrantima sa Bliskog Istoka obezbeđivao srpske vize po ceni od 5.000 evra.

Nabhan je rekao da ni on ni njegovi sardnici nisu primili ni dolar ni evro u vezi s izbegličkom krizom.

On je rekao da zlonamerna kamanja pokrenuta u danima kada je Srbija aktivna na međunarodnom planu u očuvanju svog integriteta i kada je Palesintra na strani Srbije u njenim aktivnostima, kao i da je za Srbiju obezbedila tri glasa - Palestine, Libana i Sirije.

Komentarišući navode da je ambasada Ministarstvu spoljnih poslova Srbije dostavila 43 note sa zahtevom za izdavanje viza za 122 osobe od januara do juna ove godine, a ambasador lično za osam nota za 24 osobe, Nabhan je kazao da "dosta delegacija dolazi" iz Palestine na različitim nivoima, ističući da ne zna tačno koliko je bilo nota.

"To je ustaljena praksa. Kada neki naš građanin treba da dođe u ovu zemlju, mi šaljemo notu Ministarstvu spoljnih poslova", rekao je Nabhan.

Na pitanje novinara da li su bili u pitanju građani Iraka, Nabhan je rekao da ne isključuje mogućnost da je među njima bilo onih koji imaju irački pasoš, istakavši da Palestinci nose i palestinske pasoše, ali i pasoše susednih arapskih zemalja.

"MSP je pooštrilo mere, ali ne zbog nas i ne prema nama. Mi i dalje dobijamo srpske vize", rekao je Nabhan.

XS
SM
MD
LG