Dostupni linkovi

DF se neće odazvati Krivokapićevom pozivu na dijalog


Lideri Demokratskog fronta (DF) neće se odazvati pozivu predsednika parlamenta Ranka Krivokapića na sastanak svih parlamentarnih stranaka zakazan za 1. decembar.

Oni, kako prenosi Pobjeda, "ne vjeruju ni u kakve lex specialise", jer i oni omogućavaju premijeru Milu Đukanoviću da još jednom organizuje izbore koji bi mu pružili priliku da nastavi da vlada.

Predstavnici DF-a su poručili da do smjene ove vlasti može doći samo preko strpljivih i masovnih protesta.

Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije, ocijenio je da se već više od decenije kradu izbori. Zbog toga Crna Gora nema legitimnu vlast, ali ni Skupštinu.

"Kada takva vlast ne postoji, onda ona nema ni odgovornost da donosi odluke koje su u interesu većine naroda. Ni SDP neće da izađe iz Vlade Crne Gore i koalicije sa DPS-om, jer i oni znaju da ni njihova tri mandata nisu zarađena na poštenim izborima", navodi Mandić.

Lideri DF-a su najavili protestni skup u Nikšiću za 28. novembar.

Krivokapić je pozvao juče predsjednike parlamentarnih političkih partija na demokratski dijalog na najvišem političkom nivou, koji bi, kako je naveo, doveo do opšteprihvatljivih rješenja u funkciji izgradnje osnovnog poverenja i ostvarivanja nespornosti rezultata narednih parlamentarnih izbora.

XS
SM
MD
LG