Dostupni linkovi

Region: Nestašice struje zbog nevremena


Zbog olujnog vetra i kiše, koji su u noći između subote i nedelje zahvatili sela na području Nove Varoši u Srbiji bez struje je ostalo 300 domaćinstava. Miroljub Šaponjić, direktor Direkcije za izgradnju, izjavio je da su sve ekipe Elektrodistribucije na terenu i otklanjaju kvarove na mreži i dalekovodima.

"U pojedinim mestima, usled jakog vetra, su pala stabla, pa je i zbog toga došlo do problema sa isporukom električne energije", rekao je Tanjugu.

Šaponjić je precizirao da su, između ostalih, bez struje žitelji Tisovice, Bele Reke, Debelje i Murtenice.

"Prema informacijama kojima raspolažem sve havarije će biti otklonjene do nedelje uveče tako da očekujemo normalno snabdevanje električnom energijom", zaključio je Šaponjić.

Zbog snega koji pada od subote su u BiH bez električne energije opštine Kneževo/Skender - Vakuf i Jezero, a teška situacija je i na području opštine Krupa na Uni gde je većina potrošača bez struje, kao i u Mrkonjić-Gradu gde je oko 70 posto prigradskih naselja bez električne energije.

Na području grada Banja Luka u kvaru je osam, uglavnom prigradskih, dalekovodnih pravaca - Bukvalek, Han Kola, Ljubačevo, Prijakovci, Stričići, Kneževići, Šibovi i Česma, saopćeno je iz preduzeća "Elektrokrajina".

XS
SM
MD
LG