Dostupni linkovi

Obama: Islamisti nigde neće naći utočište


Američki predsednik Barak Obama poručio je da islamski ekstremisti nigde neće naći sigurno utočište, dok je premijer Malezije Nadžib Razak poručio da je Islamska država "novo zlo" koje je pogodilo islamsku veru. Barak Obama i malezijski premijer su govorili odvojeno u subotu na 27. samitu Zajednice nacija Jugoistočne Azije, prenosi AP.

Kako navodi AP, Obama je govorio na biznis konferenciji na marginama samita i osvrnuo se na napad u Maliju, u kojem je poginulo 20 ljudi, uključujući jednog Amerikanca.

"Sa saveznicima i partnerima, SAD će biti neumoljive prema onima kojima su meta naši građani. Nastavićemo da iskorenjujemo terorističke mreže. Nećemo dozvoliti tim ubicama da nađu sigurno utočište", rekao je predsednik SAD.

Premijer Malezije pozvao je svoje kolege, lidere iz južne Azije da se ujedine i pokažu istinitu, umerenu prirodu islama.

Razak je izjavio da je promenio ton obraćanja koje je nameravao da iznese kako bi se osvrnuo na nedavne terorističke napade muslimanskih terorista u Parizu, Maliju i drugde.

Malezijski premijer je istakao da svet ne sme da izgubi iz vida činjenicu da ideologija terorista mora da bude otkrivena kakva jeste i pobeđena jer ona nije islamska.

XS
SM
MD
LG