Dostupni linkovi

Podignuta optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Bara


Crnogorsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsednika Opštine Bar Žarka Pavićevića i nekadašnje direktorke Zavoda za izgradnju Bara Danijele Krković zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili lokalni budžet za dva miliona evra, objavili su danas podgorički mediji.

Pavićević je član glavnog odbora vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i uhapšen je 21. septembra zbog sumnje da je oštetio budžet opstine za 2,93 miliona evra.

Krković se tereti da je "falsifikovanjem službene dokumentacije u kompaniji Zavod za izgradnju Bara (ZIB) pomogla Pavićeviću da pribavi imovinsku korist i gradsku kasu olakša za 2.000.000 evra".

Pavićević je bio vlasnik Zavoda i on se tereti da je bez odobrenja lokalne skupštine zaključio ugovor o izgradnji stambeno-poslovnog objekta u Baru, te da je obavezao opštinu da će otplaćivati kredit u slučaju da to ne učini njegova firma.

Istraga je pokrenuta i protiv Zavoda za izgradnju Bara u stečaju, a u specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal formiran je predmet o poslovanju tog preduzeća i Pošte Crne Gore, prenosi podgorička Pobjeda.

XS
SM
MD
LG