Dostupni linkovi

U Zvečanu protest Srba sa severa Kosova


U Zvečanu u mestu Rudare, u opštini Zvečan, danas oko 13 sati došlo je do okupljanja građana sa severa Kosova koji su došli da izraze nezadovoljstvo zbog nesprovođenja Briselskog sporazuma, u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština, javlja dopisnik RSE.

Više od 100 ljudi i veliki broj automobila nalazio se na magistralnom putu Priština - Raška, ali saobraćaj nije bio u prekidu, već se saobraćalo jednom trakom.

Sa građanima su bili i predsednici privremenih organa opština Severna Mitrovica, Zvečan i Leposavić Aleksandar Spirić, Ivan Todosijević i Ivan Todić.

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević rekao je novinarima da su se građani "danas spontano okupili u Velikom Rudaru kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog suspenzije Sporazuma o osnivanju ZSO koji su Beograd i Priština postigli u Briselu".

"Institucije u Prištini su donele odluku kakvu su donele. Narod sa ovih prostora je s pravom uplašen za svoju bezbednost.Videli ste šta se juče i danas dešavalo u Prištini", ukazao je on.

Todosijević je dodao da su predstavnici lokalne samouprave izašli da budu sa svojim narodom i da će sve njihove odluke poštovati.

Na protestu nije bilo incidenata.

XS
SM
MD
LG