Dostupni linkovi

U Prištini privedeno 13 demonstranata, povrijeđeni policajci


Policija Kosova objavila je poslednji bilans današnjih sukoba demonstranata i policije na ulicama Prištine, javlja dopisnik RSE.

Do 14:15, četiri policijskih zvaničnika je povređeno od nasilja demonstranata, 13 demonstranata je privedeno, a konfiskovan je jedan ranac sa sumnjivim predmetima kao što su molotovljevi kokteli.

Policija je saopštila da su usljed nasilja pričinjene i znatne materijalne štete na javnim mestima. Demonstranti su nasilje počeli tako što su u pravcu institucija i policije bacali kamenje, boju, molotovljeve koktele i druga tvrda sredstva.

Iz policije dodaju da su nakon nasilja morali da reaguju zakonskim, policijskim sredstvima kako bi se demonstranti razišli.

Demonstranti i pristalice opozicije počeli su proteste jutros ispred institucija Kosova a nakon što je policija uhapsila Doniku Kadaj-Bujupi iz opozicione Alijanse za budućnost Kosova.

Policija je saopštila da je u utorak iz Osnovnog suda u Prištini dobila naloge za hapšenje četvortice opozicionih poslanika – Aljbin Kurti, Aljbuljena Hadžiu, Donika Kadaj-Bujupi, i Faton Topali.

Policija je u sredu od 8 počela sa sprovođenjem naredbe, i tom prilikom pritvorila poslanicu Kadaj-Bujupi, dok se i dalje traga za ostalima koji će, kako su rekli, u trenutku kada se presretnu biti odvedeni u tužilaštvo.

XS
SM
MD
LG