Dostupni linkovi

Zvizdić pokreće proceduru razrješenja DF ministara u Vijeću ministara


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputiti će u proceduru postupak razrješenja ministra i zamjenika ministara iz reda Demokratske fronte (DF), a koje će zamijeniti ministri iz Saveza za bolju budućnosti (SBB) u Vijeću ministara BiH.

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Amir Zukić potvrdio je za Klix.ba ovu informaciju, te kazao kako se sa Savezom za bolju budućnost vode takođe i pregovori o rekonstrukciji kantonalnih vlada u entitetu Federacija BiH.

Nakon rekonstrukcije izvršne vlasti na državnom nivou Savezu za bolju budućnosti trebala bi pripasti ministarska i zamjenička mjesta u Vijeću ministara BiH koja trenutnu pripadaju Demokratskoj fronti.

Demokratska fronta u Vijeću ministara BiH ima ministra saobraćaja i komunikacija Slavka Matanovića i zamjenika ministra odbrane Emira Suljagića.

Zukić je kazao kako će rekonstrukcija Vijeća ministara BiH biti izvršena do kraja ove godine.

Još uvijek nije poznato na koji način Stranka demokratske akcije planira izvršiti imenovanja SBB-ovih ministara s obzirom na to da pored SDA državnu vlast čine i HDZ BiH i Savez za promjene.

XS
SM
MD
LG