Dostupni linkovi

Jahjaga razgovarala sa jordanskim kraljem


Predsjednica Kosova, Atifete Jahjaga, i joradnski kralj Abdulah Ibn Al Husein izrazili su zabrinutost povodom terorističkih napada u Parizu krajem prošle nedelje, javlja dopisnik RSE.

Jordanski kralj, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Kosovu, tokom zajedničke konferencije za novinare kazao je da su “Evropa i islam pod udarom terorista”.

“Užasni napadi na Pariz govore da terorizam može da se dogodi bilo gde i bilo kada. Suočavamo se sa trećim svetskim ratom protiv čovečanstva i to nas drži ujedinjenim. Kao što sam rekao ranije, ovo je rat unutar islama i nažalost preko 100,000 Muslimana je ubijeno od "Islamske države" u zadnje dve godine”, kazao je Hussein.

On je dodao da je Kosovo za Jordan važan partner u borbi protiv terorizma, pošto su kosovske institucije dobro reagovale na ovo pitanje.

Predsednica Kosova, Jahjaga, navela je da napadi u Parizu nisu bili samo napadi na Francusku, već nad svakom miroljubivom zemljom.

“Ti napadi su protiv vrednosti i sloboda koji su fundamentalni za čovečanstvo i jedno društvo”, kazala je ona, dodajući da domaće institucije neće dozvoliti da Kosovo postane utočište ili transit takvim grupama.

XS
SM
MD
LG