Dostupni linkovi

Zastupnički dom sljedeće sedmice o imenovanju Nikole Poplašena


Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izjasnit će se sljedećeg utorka (24. novembar) o imenovanju odlikovanog četničkog vojvode Nikole Poplašena za jednog od članova Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH.

Na dnevnom redu 20. sjednice Zastupničkog doma je i materijal Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure za izbor četiri člana Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta.

Za članove Odbora predloženi su Momčilo Pelemiš iz reda Ostalih, Nikola Poplašen iz reda Srba, Midhat Jašić iz reda Bošnjaka i Marinko Jurilj iz reda Hrvata.

S obzirom na nepredvidivost glasanja bh. parlamentarca još uvijek ostaje upitno da li će legitimno izabrani zvaničnici dati podršku imenovanju odbora u ovakvom sazivu.

Glasovima delegata iz političkih stranaka SDS, SDA, DF, HDZ BiH i HSS u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Poplašen, bivši predsjednik entiteta RS, imenovan je za jednog od članova Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH.

XS
SM
MD
LG