Dostupni linkovi

Afera Telekom: Crnogorsko tužilaštvo sumnjiči Obradovića i Ivanovića


Specijalno tužilaštvo otvorilo je istragu protiv bivšeg direktora Telekoma Olega Obradovića i nekadašnjeg člana uprave te kompanije Miodraga Ivanovića zbog zloupotrebe službenog položaja i oni se sumnjiče da su nezakonito pribavili sebi i drugima 2.300.000 eura tokom privatizacije te nekad državne kompanije.

Obradović i Ivanović su saslušani u Specijalnom tužilaštvu i tokom ispitivanja negirali su izvršenje djela koje im se stavlja na teret.

Istraga protiv njih dvojice pokrenuta je zbog tri konsultantska ugovora iz 2005. godine, za koje je američka istraga utvrdila da su lažni, piše Dan.

Oleg Obradović je u izjavi za Dan potvrdio da je saslušan u tužilaštvu povodom afere Telekom.

„Saslušani smo ja i Miodrag Ivanović. To je sve što mogu da kažem. Za ostalo pitajte nadležne, rekao je Obradović.

Advokat Zoran Piperović, koji sa kolegom Dragoljubom Đukanovićem zastupa Obradovića i Ivanovića, potvrdio je da je protiv dvojice bivših rukovodilaca Telekoma donesena naredba za pokretanje istrage.

U istrazi je, prema pisanju medija, pominjano ime sestre premijera Ane Kolarević, sestre premijera Đukanovića, međutim ona nije obuhvaćena naredbom za provođenje istrage.

Istraga o privatizaciji Telekoma pokrenuta je krajem 2011. godine, nakon što su američke vlasti saopštile da imaju dokaze da je privatizaciju Crnogorskog telekoma pratila korupcija.

Vlasti SAD su utvrdile da je Mađar telekom pri kupovini Telekoma podmitio više crnogorskih zvaničnika sa ukupno 7,35 miliona eura.

XS
SM
MD
LG