Dostupni linkovi

Milanović još nema podršku 76 poslanika za formiranje vlade


Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatske, premijer Zoran Milanović, izjavio je danas da vjeruje da će se dogovoriti s Mostom nezavisnih lista o formiranju nove vlasti, ali da još nema podršku 76 poslanika koliko je potrebno za formiranje vlade.

"S obzirom da smo počeli s reformama i da se rezultati vide, mislim da je najprirodnije i najbolje da nastavimo zajedno uz podršku Mosta. Ja sam tu puno skromniji i realniji od svojih političkih suparnika koji se razmeću danonoćno. Treba mi podrška i treba nam podrška Mosta", rekao je Milanović novinarima u Zagrebu.

Milanović se danas sastao i sa osam poslanika nacionalnih manjina, koji su najavili podršku levoj koaliciji.

I lider HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je ranije danas uvjerenje u uspjeh pregovora desne koalicije s Mostom i rekao da će sutra s predstavnicima te grupacije razgovarati o preduzetništvu i pravosudju.

Koalicija HDZ-a ima 59 mandata, a SDP-ova 56, s tim da računa na podršku tri poslanika Istarskog demokratskog sabora i osam manjinaca, a javnu podršku im je dala i Narodna stranka - Reformisti koja je osvojila jedan mandat u novom parlamentu.

Most nezavisnih lista ima 19 poslanika, s tim da je jedan od najistaknutijih članova, Drago Prgomet, prošloga tjedna isključen iz stranke zbog tajnih pregovora s Milanovićem.

XS
SM
MD
LG