Dostupni linkovi

Osumnjičeni Crnogorac odbio da priča o napadima u Parizu


Muškarac iz Crne Gore koji je prošle sedmice uhapšen u Nemačkoj sa eksplozivom i puškama "kalašnjikov" u svom automobilu, rekao je da je krenuo u Pariz kako bi "video Ajfelovu kulu" i odbio da priča o terorističkim napadima, saopštila je u nedelju nemačka policija.

"Mi smo želeli da razgovaramo sa njim (o napadima u Parizu), ali on ne želi da govori. Bar ne o toj temi", rekao je portparol policije u južnoj Bavarskoj.

Policija je uhapsila 51-godišnjeg muškarca iz Crne Gore 5. novembra tokom rutinske provere na autoputu u Bavarskoj, preneo je AFP.

U njegovim kolima pronađena je cedulja sa jednom adresom u Parizu, koja je bila uneta i u GPS, kao i osam pušaka, tri pištolja i eksploziv, navodi se u saopštenju bavarske policije.

Osumnjičeni je kazao da je "želeo da vidi Ajfelovu kulu u Parizu, a zatim se vrati kući" i da "nije znao da se oružje i eksploziv" nalaze u njegovom vozilu, stoji u saopštenju policije.

Navigacioni sistem za njegov "folksvagen golf" pokazuje da je putovao iz Crne Gore, preko Hrvatske, Slovenije i Austrije, pre nego što je zaustavljen u Rozenhajmu, dodaje se u saopštenju.

Nemački ministar policije Tomas de Mazijer izjavio je u subotu da vlasti tek treba da utvrde vezu između osumnjičenog i napadača u Parizu.

XS
SM
MD
LG