Dostupni linkovi

Čović najavio rekonstrukciju državne vlasti BiH u narednih 10 dana


Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u petak u Mostaru kako bi rekonstrukcija Vijeća ministara BiH, odnosno ulazak Saveza za bolju budućnost (SBB) u državnu vlast, trebala završiti za desetak dana.

Čović je to izjavio novinarima nakon sastanka s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegović i predsjednikom Saveza za bolju budućnost Fahrudinom Radončićem koji je održan na marginama konferencije na temu "Konsenzus o preustroju ppolitičkog sustava 20 godina poslije Daytona".

- Čini mi se da je došlo krajnje vrijeme da u Vijeću ministara i na svim županijskim razinama, kao što smo to uradili u Vladi FBiH, imamo Savez za bolju budućnost kao partnera – kazao je Čović, dodavši kako ne postoji ni jedan razlog da ta koalicija ne djeluje na svim razinama vlasti u BiH.

- To bi bilo preznačajno zbog podjela nadležnosti, donošenja zakona (...) U tom duhu smo našli zajednički stav iako ima detalja koje još moramo dogovarati, no u suštini, idemo u tu proceduru kako bi to okončali što prije – istaknuo je Čović.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG