Dostupni linkovi

Članovi Predsjedništva BiH na konferenciji povodom 20 godina Dejtona


Članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović prisustvovaće danas u Mostaru konferenciji “Konsenzus o preuređenju političkog sistema 20 godina poslije Dejtona – realnost ili zavaravanje?”, koju organizuje mostarski Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI).

Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića, a odvijat će se u dva panela.

Prvi panel je o temi “Kako prilagoditi politički sistem potrebama svih građana BiH /pripadnicima konstitutivnih naroda i ostalima/?”, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Panelisti su: Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, koji je i predsjednik Partije demokratskog progresa, te član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović.

Drugi panel je o temi “Uloga i odgovornost medija u izgradnji političkog konsenzusa o spornim političkim pitanjima”, a panelisti su predstavnici medija.

XS
SM
MD
LG