Dostupni linkovi

Rusija neće bojkotovati Rio, priznaje deo krivice


Ministar sporta Rusije rekao je danas da ta zemlja neće "ni u kom slučaju" bojkotovati Olimpijske igre u Rio de Žaneiru sledeće godine, dok je predsednik nacionalnog atletskog saveza kazao da će priznati deo krivice za sistemski doping.

Ministar sporta Vitalij Mutko kazao je da ta zemlja "ni u kom slučaju" neće bojkotovati Rio, dok je predsednik atletskog saveza Vadim Zeličenok u odvojenoj izjavi kazao da će Rusija priznati bar deo optužbi iz opširnog izveštaja Svetske antidoping agencije (WADA).

"Neke stvari priznajemo, o nekima diskutujemo, neke su već ispravljene, postoji spektar, ali to nije za medije", rekao je Zeličenok i odbio da dalje komentariše.

Očekuje se da će Međunarodna atletska federacija (IAAF) u petak odluči da li će suspendovati Rusiju sa takmičenja zbog doping skandala.

Ako Rusija bude suspendovana, njen atletski tim neće moći da nastupa u Riju sledeće godine.

WADA je u ponedeljak objavila izveštaj u kome se navodi da su ruski atletičari i funkcioneri umešani u široko korišćenje dopinga, ometanje doping testova i zataškavanje korišćenja nedozvoljenih sredstava. U izveštaju se navodi da je Zeličenok odbio da sarađuje sa istražiteljima.

XS
SM
MD
LG