Dostupni linkovi

Duraković: Istorijski dan za Srebrenicu


Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković poručio je danas da je dolazak najviših zvaničnika BiH i Srbije u Srebrenicu znak pomirenja i opredijeljenosti za početak zajedničke izgradnje prosperitetne Srebrenice.

“Iako bogata potencijalima, Srebrenica nazaduje i propada. Danas je prilika da svi doprinesemo da ovaj dan bude istorijski za Srebrenicu i sve nas. Ne sjutra ili prekosjutra, već upravo danas. Ne kroz obećanja, već konkretna djela”, poručio je Duraković na otvaranju investiciono razvojne konferencije “Srebrenica 2015”.

On je rekao da je ova opština bogata različitim prirodnim potencijalima i da to otvara mogućnosti za razvoj poljoprivrede, industrije i turizma.

“Naši ljudi su uvjek bili sposobni i puni života uprkos velikim stradanjima”, rekao je on i dodao da je Srebrenica danas veoma nerazvijena, a u prilog tome naveo podatak da je broj nezaposlenih jednak broju zaposlenih.

Ulaganja su mala i nedovljna, poručio je Duraković.

On je rekao da tokom današnje konferencije prioritetno pitanje treba da bude Guber banja i pronalazak rješenja za njeno oživljavanje, kako bi se pretvorila u savremeni kompleks.

Duraković je rekao i da bi sredstva dobijena po osnovu naplate RENTE za potopljeno zemljište izgrađnom HE Bajina Bašta takođe doprinijelo realizaciji razvojnih projekata.

Ulaganje u izgradnju industrijske zone Potočari bi, kako je naveo, bio veoma mudar poslovni potez, te pozvao sve zainteresovane da investiraju u poljoprivredu, industiju i turizam.

“Budimo zajedništvo i poverenje. Počnimo danas graditi novu buducnost Srebrenice tako što ćemo biti efikasni I raditi zajedno na njenom razvoju”, poručio je on i naveo da svi očekuju da Srebrenica nakon današnjeg dana bude mesto mira i saradnje, a ne sukoba i razdora.

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić posjetio je prije koferencije Memorijalni centar Potočari i poklonio se žrtvama genocida u Srebrenici.

XS
SM
MD
LG