Dostupni linkovi

Hrvatska: MOST počinje pregovore s koalicijskim partnerima


Most nezavisnih lista u srijedu će ujutro održati sjednicu Nacionalnog vijeća, a u stranci očekuju kako bi pregovore o formiranju parlamentarne većine s oba velika koalicijska bloka mogli početi već poslijepodne.

"Danas imamo sjednicu kroz koju će se definirati vrijeme početka razgovora. Vjerujem da će sutra započeti razgovori i sa SDP-om i s HDZ-om", izjavio je Hini čelnik stranke Božo Petrov.

Osvojivši 19 mandata na nedjeljnim parlamentarnim izborima Most je postao nezaobilazan faktor u sastavljanju buduće vlade, s obzirom da dva velika koalicijska bloka samostalno ne mogu sastaviti saborsku većinu.

Odmah po objavi izbornih rezultata počela su nagađanja kome će se Most prikloniti, a iz same stranke dolazile su oprečne informacije.

Petrov je u više navrata isticao kako sudjelovanje MOST-a u vladi, odnosno koaliranje s HDZ-om ili SDP-om ne dolazi u obzir te kako će vladu kontrolirati iz Sabora, pri čemu naglašava da su za podršku bilo kojoj budućoj vladi ključne reforme na kojima MOST inzistira.

Iz njegove stranke su se, međutim mogle čuti i drukčije informacije, doduše neslužbene, poput one da će Most tražiti mjesto premijera, a neslužbeno se spominjalo i ime HDZ-ova disidenta Drage Prgometa, čija je lista u Zagrebu osvojila tri saborska mandata.


XS
SM
MD
LG