Dostupni linkovi

Kremlj: Neosnovane optužbe protiv ruskih atletičara


Najnovije optužbe protiv ruskih sportista zbog navodne masovne upotrebe doping sredstava su neosnovane i do sada nisu potkrepljene dokazima, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov povodom optužbi koje je uputila Svetska antidoping agencija (VADA).

"Kada nekog optužujete, morate imati neki dokaz za to. Dok god nema dokaza, teško je reagovati na bilo kakve optužbe, koje u tom slučaju izgledaju prilično neosnovane", rekao je Peskov.

Nezavisna komisija Svetske antidoping agencije (VADA) objavila je juče rezultate istrage o Atletskom savezu Rusije, moskovskoj antidoping laboratoriji, ruskoj antidoping agenciji i Ministarstvu sporta.

Komisija je uputila brojne optužbe protiv zvaničnika i sportista i zatražila diskvalifikaciju Atletskog saveza Rusije, zbog čega bi ruski sportisti mogli biti uskraćeni za učešće na Olimpijadi u Rio de Žaneiru sledećeg avgusta.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko izjavio je za informativni televizijski kanal "Rusija 24" da se polovina spornih stavki u vezi sa moskovskom antidoping laboratorijom može ispraviti, dok su za drugu polovinu nedostajali dokazi.

XS
SM
MD
LG