Dostupni linkovi

U požaru u noćnom klubu u Bukureštu 48 poginulih


Jedna od osoba povređenih u požaru koji je izbio u noćom klubu "Kolektiv" u Bukureštu 30. oktobra je preminula u bolnici u Velikoj Britaniji, objavila je danas agencija Ađerpres, pozivajući se na bolničke izvore.

Time je broj žrtava požara u "Kolektivu" porastao na 48, navode rumunski mediji.

Izvori navode da je pacijent bio prebačen na lečenje u bolnicu u Birmingemu, ali je sinoć preminuo.

Rumunski lekari su naveli da je oko 100 mladih povređenih i dalje u bolnicama u Bukureštu, među njima je 44 u kritičnom stanju.

Više prestoničkih bolnica su prijavile smrt pacijenata posle požara 30. oktobra u Bukureštu, u podrumskom noćnom klubu "Kolektiv" tokom koncerta hevimetal grupe kada je iskra pirotehničkog sredstva zapalila dekor.

Tragedija je pokrenula masovne proteste protiv vlade i kritike mnogih zbog nepoštovanja sigurnosnih standarda u noćnom klubu, kao primera šireg problema Rumunije sa korupcijom.

Premijer Viktor Ponta, koji je bio pod pritiskom nedeljama od kada je počelo suđenje za korupciju, u sredu, 4. novembra, podneo je ostavku.

Preliminarna istraga ukazuju na brojna kršenja pravila bezbednosti u tom noćnom klubu, uključujući nedostatak izlaza za vanredne situacije i činjenice da je zapaljivi materijal korišćen za zvučnu izolaciju.

XS
SM
MD
LG