Dostupni linkovi

Sindikat odbio ponudu "Luftanze", štrajk se nastavlja


Sindikat avionskih posada UFO odbacio je najnoviju ponudu njemačkog avio-prevoznika "Lufthanze" što znači nastavak štrajka kabinskog osoblja.

Šef sindikata Nikolaj Bobli /Nicoley Baublies/ rekao je da posljednja ponuda "Lufthanze" predstavlja "minimalno poboljšanje".

Iz "Lufthanze" je saopšteno da je ponuđen jednokratni bonus od 3.000 evra što je povećanje u odnosu na 2.000, koliko je ranije ponuđeno.

"Lufthanza" je predložila i sastanak lidera sindikata i rukovodstva kompanije, uključujući izvršnog direktora Karstena Špora /Carsten Spohr/, kako bi se riješila sporna pitanja, pod uslovom da štrajk bude odmah obustavljen.

Bobli je rekao da će se predstavnici sindikata sastati sa Šporom u bilo koje doba, ali bez preduslova. "Lufthanza" je saopštila da je štrajk "neodgovoran".

Štrajk, koji je pokrenut 6. novembra, trebalo bi da traje sedam dana. "Lufthanza" saopštila je danas da je 113.000 putnika pogođeno na 929 domaćih i međunarodnih letova usljed štrajka na tri njemačka aerodroma.

Sindikat želi da osigura tranzicione isplate za 19.000 svojih članova ukoliko odu prijevremeno u penziju, a "Lufthanza" pokušava da ukine te izdatke.

XS
SM
MD
LG